HomeSuperligaAnketa Iflorbalu no.4: Méně týmů v Superlize, prosím! Jaký je optimální počet podle hráčů?

Anketa Iflorbalu no.4: Méně týmů v Superlize, prosím! Jaký je optimální počet podle hráčů?

- - 0

Počet týmů v obou nejvyšších soutěžích je věčné téma. Aktuálně se nejvyšší mužská florbalová soutěž hraje se šestnácti účastníky, což je podle oslovených hráčů příliš mnoho. V dotazníkovém šetření iflorbalu se pro současnou variantu vyslovil jediný borec, ostatní by peloton soutěže omezili. 

JAKÝ JE OPTIMÁLNÍ POČET TÝMŮ V SUPERLIZE?
VÍTĚZNÁ MOŽNOST: 12

Byl to tuhý boj mezi dvanácti a čtrnácti účastníky, nakonec ale o čtyři hlasy vyhrála varianta, která by současný počet týmů omezila o čtyři. V Superlize by tak dle této logiky v příštím roce nepokračoval kvartet BLACK ANGELS, Česká Lípa, Hattrick a Pardubice. Jak vyřešit play off a play down? Co třeba zavést hokejovou variantu, kdy má šest týmů po základní části jistou účast ve čtvrtfinále, čtyři týmy hrají předkolo. No a ve florbale by zbylé dva mohly hrát play down.

PŘEHLED VÝSLEDKŮ
1. místo – 12 týmů – 24 hlasů
2. místo – 14 týmů – 20 hlasů
3. místo – 10 týmů – 11 hlasů
4. místo – 15 týmů – 1 hlas
5. místo – 16 týmů – 1 hlas

Dotázáni byli vždy 4 zástupci všech superligových klubů a zpět přišlo 55 ze 60 dotazníků. Počet bodů ale nemusí v součtu nutně být 55, když někteří mohli u určitých anket uvést více možností.

Fórum hráčů odpovídalo, na otázku ohledně ideálního počtu týmů v superlize, a i na to, jaký má česká nejvyšší soutěž kredit. Anketní otázkou bylo i to, na co může být česká mužská elitní soutěž pyšná a naopak co je její největší zlo. Florbalisté odpovídali i na formát prodloužení a v neposlední řadě na téma čím zatraktivnit florbal.

Žádné komentáře

Vyhledávání

Rubriky

Populární články

Přidejte se

Znáte i vy zajímavé florbalové příběhy, které by stálo za to, zapsat do kroniky? Napište mail a vyprávějte.

Nejčtenější články

Rubriky

© Copyright 2020. Florbal Magazín