HomeSuperligaAnketa iflorbal.cz no.5: Úroveň Superligy? Průměrná, říkají hráči. Chtějí časový limit na útok

Anketa iflorbal.cz no.5: Úroveň Superligy? Průměrná, říkají hráči. Chtějí časový limit na útok

- - 0

V pátém pokračování našich anket jsme se superligových hráčů zeptali na to, jak hodnotí úroveň soutěže, kterou sami hrají a jaké mají nápady na její zlepšení. Naprostá většina florbalistů hodnotí Superligu jako průměrnou, hned 3 pak zvolili na škále 1 – 10 podprůměrné hodnocení, a sice trojku. Jak by chtěli Superligu oživit? Možná překvapí, že mezi nejčastějšími nápady byl časový limit na útok po vzoru basketbalu.

JAKÁ JE ÚROVEŇ SUPERLIGY? 
VÍTĚZNÁ ZNÁMKA: 6
Hráči měli k dispozici škálu od 1 do 10, nejvyšší známkou byla osmkrát udělená sedmička, hned třikrát se objevila nejnižší trojka. Absolutní většina florbalistů zvolila průměrné hodnocení 6 a 5, které je na nejvyšších místech.

PŘEHLED VÝSLEDKŮ
1. místo – 6 – 19 hlasů
2. místo – 5 – 16 hlasů
3. místo – 7 – 8 hlasů
4. místo – 4 – 7 hlasů
5. místo – 3 – 3 hlasy

JAK SUPERLIGU OŽIVIT?
ODPOVĚDI: Časový limit na útok i více kontaktu

Sto hlav, sto názorů, v našem případě tedy necelá padesátka. Možná překvapí, že se nejčastěji objevoval názor na zavedení časového limitu pro útok po vzoru basketbalu. Na další místech bylo volání po zúžení nejvyšší soutěže, zrušení Superfinále a návratu finálové série nebo také více kontaktu mezi hráči.

NEJČASTĚJŠÍ ODPOVĚDI
1. Zavést nějaký časový limit na útok, přechod na soupeřovu polovinu
2. Zúžit soutěž
3. Zrušit Superfinále a zavést zpět finálovou sérii
4. Dovolit více kontaktu mezi hráči
5. Více pracovat, méně se věnovat marketingu

Dotázáni byli vždy 4 zástupci všech superligových klubů a zpět přišlo 55 ze 60 dotazníků. Počet bodů ale nemusí v součtu nutně být 55, když někteří mohli u určitých anket uvést více možností.

Fórum hráčů odpovídalo, na otázku ohledně ideálního počtu týmů v superlize, a i na to, jaký má česká nejvyšší soutěž kredit. Anketní otázkou bylo i to, na co může být česká mužská elitní soutěž pyšná a naopak co je její největší zlo. Florbalisté odpovídali i na formát prodloužení a v neposlední řadě na téma čím zatraktivnit florbal.

Žádné komentáře

Vyhledávání

Rubriky

Populární články

Přidejte se

Znáte i vy zajímavé florbalové příběhy, které by stálo za to, zapsat do kroniky? Napište mail a vyprávějte.

Nejčtenější články

Rubriky

© Copyright 2020. Florbal Magazín