HomeSuperligaAnketa iFlorbalu no.2: Je nejrychlejší Tokoš? A kdo je nejchytřejší hráč?

Anketa iFlorbalu no.2: Je nejrychlejší Tokoš? A kdo je nejchytřejší hráč?

- - 0

Florbalová superliga soutěžního ročníku 2019/20 skončila ze dne na den kvůli šířící se pandemii koronaviru. A protože šampioni ani sestupující nebudou známi, web iFlorbal bilancuje trochu jinak. Jak vše viděli sezonu samotní aktéři? V anonymní anketě odpovídalo 55 florbalistů na otázky, které mnohdy bývají nezodpovězené.

Jako druhé přichází na řadu volby nejrychlejšího a nejchytřejšího hráče florbalové superligy v sezoně 2019/20. Samozřejmě jde o subjektivní pocity samotných hlasujících, změřený čas, za jak dlouho dokáže nejrychlejší florbalista oběhnout třeba hřiště, se nedozvíte. A ani disciplína chytrosti na hřišti se nedá měřit.

Nejrychlejší hráč florbalové superligy 2019/20:

MARTIN TOKOŠ (Mladá Boleslav)

Ví se to o něm. Když za to vezme, tak ho prostě nechytíte. Díky rychlým nohám se prosadil i ve švédské superlize, pyšní se titulem z SSL a rychlost mu zůstala i po přestupu do Mladé Boleslavi. I když je mu už 29 let a na florbalové poměry je spíš mazákem a tím zkušenějším, utíká pořád i daleko mladším. Za nejrychlejšího hráče zvolila Martina Tokoše více než čtvrtina hlasujících.

 

Druhé místo obsadil sedmnáctiletý mladík Filip Forman z Bohemians, třetí skončil Jakub Gruber z Mladé Boleslavi. Mezi desítkou nejlepších se objevili tři obránci a sedm útočníků. Zadáci ale obsadili stříbrnou a bronzovou pozici. Alespoň jeden hlas dostalo 15 florbalistů.

Nejchytřejší hráč florbalové superligy 2019/20:

MATYÁŠ ŠINDLER (FBC Ostrava)

Kdo je nejchytřejší? Na tuhle otázku je těžké odpovědět. Musíte ale mít velkou herní inteligenci, být tak trochu lišák, umět si počkat na správnou chvíli a třeba vymýšlet překvapivá řešení. Nejchytřejším hráčem uplynulého ročníku superligy zvolili sami aktéři možná překvapivě teprve dvacetiletého Matyáše Šindlera z FBC Ostrava. Pro juniorského mistra světa hlasoval každý devátý respondent.

Druhé místo obsadil vítkovický zadák Jakub Hubálek, třetí skončil ostřílený matador Milan Tomašík z Mladé Boleslavi. Dělená čtvrtá a pátá pozice připadla kanonýrům Jakubu Šárkovi a Jiřímu Curneymu. Alespoň 3 hlasy získali i Filip Langer, Petr Kološ, Filip Forman a Tomáš Sýkora. O tom, jak těžká byla otázka, svědčí i nominace celkem 26 jmen.

 

Pořadí na prvních šesti místech:

nejrychlejší hráč nejchytřejší hráč
Martin Tokoš 26,05% Matyáš Šindler 11,11%
Filip Forman 15,45% Jakub Hubálek 9,26%
Jakub Gruber 10,00% Milan Tomašík 8,33%
Marek Matejčík 9,09% Jiří Curney 7,41%
Lukáš Ujhelyi 7,87% Jakub Šárka 7,41%
Patrik Rozkovec 6,36% Filip Langer 6,48%

 

Dotázáni byli vždy 4 zástupci všech superligových klubů a zpět přišlo 55 ze 56 dotazníků. V některých anketách nebyly odpovědi na všechny otázky.

V dalších pokračování anket se dozvíte, kdo je samotnými hráči považován za nejlepšího hráče superligy, nejlepšího brankáře, rytíře ligy, tedy hráče s nejlepším sportovním chováním a naopak největšího grázla ligy, tedy toho, kdo nehraje zrovna fér. Volil se i nejméně doceněný hráč ligy, nejnudnější tým, nejlepší a nejslabší trenéři, či nejlepší a nejhorší rozhodčí.

Anketa iFlorbalu no.1: Je nejlepší hala Podvinný mlýn? A která je nejhorší?

Fórum hráčů odpovídalo, na otázku ohledně ideálního počtu týmů v superlize, a i na to, jaký má česká nejvyšší soutěž kredit. Anketní otázkou bylo i to, na co může být česká mužská elitní soutěž pyšná a naopak co je její největší zlo. Florbalisté odpovídali i na formát prodloužení a v neposlední řadě na téma čím zatraktivnit florbal.

Výsledky dalších anket budeme zveřejňovat v dalších dnech.

Žádné komentáře

Vyhledávání

Rubriky

Populární články

Přidejte se

Znáte i vy zajímavé florbalové příběhy, které by stálo za to, zapsat do kroniky? Napište mail a vyprávějte.

Nejčtenější články

Rubriky

© Copyright 2020. Florbal Magazín