HomeSuperligaAnketa iFlorbalu no.3: Rytířem superligy je Tomáš Sýkora! A kdo je největším grázlem?

Anketa iFlorbalu no.3: Rytířem superligy je Tomáš Sýkora! A kdo je největším grázlem?

- - 0

Florbalová superliga soutěžního ročníku 2019/20 skončila ze dne na den kvůli šířící se pandemii koronaviru. A protože šampioni ani sestupující nebudou známi, web iFlorbal bilancuje trochu jinak. Jak vše viděli sezonu samotní aktéři? V anonymní anketě odpovídalo 55 florbalistů na otázky, které mnohdy bývají nezodpovězené.

Jako třetí přichází na řadu disciplína chování hráčů v utkáních. Kdo je tím, který má nejpříkladnější sportovní přístup, hraje fér? A kdo naopak tato pravidla příliš nectí a není mezi protivníky právě kvůli tomu oblíben?

Rytíř superligy:

TOMÁŠ SÝKORA (CHODOV)

Tomáš Sýkora. Foto: Florbal Chodov

Rytíři bývají lídry a vzory a tak není divu, že se mezi první pěticí objevili hned čtyři současní či bývalí kapitáni superligových týmů. Nejvíce hlasů dostal Tomáš Sýkora z Chodova, který loňskou sezonu promarodil, v té uplynulé ale byl ale již zase tahounem týmu z pražského Jižního Města a ač symbolické “C” na pásce předal Martinovi Koutnému, respekt protihráčů i spoluhráčů mu zůstal. Druhou příčku obsadil veterán Jan Hněvkovský, který vedl v sezoně nováčka Black Angels, třetí místo obsadil Jan Natov, který před novou sezonou dostal kapitánskou pásku v Mladé Boleslavi. Na děleném čtvrtém a pátém místě se umístili reprezentanti Adam Delong z Vítkovic a Milan Garčar ze Sparty. Alespoň jeden hlas dostalo 28 florbalistů.

Největší grázl superligy:

MATĚJ PRUNER (SPARTA)
Matěj Pruner. Foto: Sparta Praha
Matěj Pruner. Foto: Sparta Praha

Kdekdo by čekal, že tuhle anketu s přehledem vyhraje českolipský medvěd Štěpán Slaný, který nikdy nechodí pro ránu daleko a dokonce si i vítězství brousil zuby. Jenže matadora ze severočeského týmu zvolili jen 3 ze 47 hráčů. To stačilo jen na pátou příčku. Mezi neoblíbené patří i David Sládeček z Hattricku Brno a na děleném druhém a třetím místě se umístili Jan Marvánek ze Sparty a Martin Tokoš z Mladé Boleslavi. Pro mnohé možná překvapivým vítězem nepopulární ankety největšího grázla superligy vyhrál Matěj Pruner ze Sparty, pro kterého hlasovalo skoro 13 procent hráčů a nominaci dostal hned ze čtyř klubů. Hned 12 hlasů dostali hráči ze Sparty, s nulou a se ctí naopak vyšly týmy Otrokovic, Tatranu a Vinohrad.

Pořadí na prvních pěti místech:

Rytíř superligy Největší grázl
Tomáš Sýkora 13,04% Matěj Pruner 12,77%
Jan Hněvkovský 10,87% Jan Marvánek 8,51%
Jan Natov 8,70% Martin Tokoš 8,51%
Adam Delong 6,52% David Sládeček 7,45%
Milan Garčar 6,52% Štěpán Slaný 6,38%

 

Dotázáni byli vždy 4 zástupci všech superligových klubů a zpět přišlo 55 ze 60 dotazníků.

Již vyhlášené ankety:
Nejlepší hala: Podvinný Mlýn – UNYP Aréna
Nejhorší hala: Děkanka
Nejrychlejší hráč: Martin Tokoš
Nejchytřejší hráč: Matyáš Šindler

V dalších pokračování anket se dozvíte, kdo je samotnými hráči považován za nejlepšího hráče superligy či nejlepšího brankáře. Volil se i nejméně doceněný hráč ligy, nejnudnější tým, nejlepší a nejslabší trenéři, či nejlepší a nejhorší rozhodčí.

Fórum hráčů odpovídalo, na otázku ohledně ideálního počtu týmů v superlize, a i na to, jaký má česká nejvyšší soutěž kredit. Anketní otázkou bylo i to, na co může být česká mužská elitní soutěž pyšná a naopak co je její největší zlo. Florbalisté odpovídali i na formát prodloužení a v neposlední řadě na téma čím zatraktivnit florbal.

Výsledky dalších anket budeme zveřejňovat v dalších dnech.

Žádné komentáře

Vyhledávání

Rubriky

Populární články

Přidejte se

Znáte i vy zajímavé florbalové příběhy, které by stálo za to, zapsat do kroniky? Napište mail a vyprávějte.

Nejčtenější články

Rubriky

© Copyright 2020. Florbal Magazín