HomeŠvédskoŠvédskou SSL si zachytá další Čech. Eckhardt míří z jeskyně do Höllvikenu!

Švédskou SSL si zachytá další Čech. Eckhardt míří z jeskyně do Höllvikenu!

- - 0

Švédskou superligu si zahraje další český florbalista. Dvouletou smlouvu v týmu Hollviken Innebandy podepsal brankář Jan Eckhardt, který poslední sezonu strávil ve třetiligovém IBK Lund.

Eckhardt v Česku chytal za pražskou Spartu a zapsal si i starty v juniorské reprezentaci. Před začátkem uplynulé sezony ale zamířil za svým snem a pokusil se prosadit ve Švédsku. Vybral si třetiligový klub IBK Lund a s ním atakoval i postup do druhé nejvyšší soutěže Allsvenskan.

„Do Švédska jsem šel jen kvůli florbalu a vlastně jsem se tam vnutil. Když to přeženu, bydlel jsem v jeskyni, a ještě za to platil. Prostě v bytě v podzemí a samozřejmě jsem si musel platit nájem i příspěvky klubu, kde jsem hrál. Prostě takové byly podmínky. Ale na tým nemohu říct jediné špatné slovo. Bylo to skvělé. Jen škoda, že nám o bod unikl postup. A poslední kolo už se nehrálo,“ vypráví jedenadvacetiletý gólman.

V soutěžním ročníku zapsal do statistik 14 utkání, z nichž devět odchytal a pět strávil na střídačce. Bohužel v první polovině sezony ho ze hry vyřadilo zranění.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

NY MÅLVAKT KLAR FÖR A-LAGET – VI VÄLKOMNAR JAN ECKHARDT TILL KOMMANDE SÄSONG Vi är glada att kunna meddela att vi till kommande säsong värvat en ung lovande målvakt från Tjeckien, som denna säsong spelar med IBK Lund i div 1. Jan kommer komplettera och utmana vår målvaktsuppsättning och på sikt har han en mycket stor potential. Age: 21 Family: Birth city: Prague Position: Goalkepeer Merits: Bronze medail JWFC 2017, Bronze medail Czech highest league 2019 First of all – welcome to Höllviken! How does it feel to join our club? Thank you. It is a dream come true for me! You are currently playing for Lund in div. 1. It´s your first season here in sweden, what do you think of sweden so far? It is a nice country, but many things are different here than in Czech Republic, so it is harder to get used to it. You are having a great season in Lund and at the moment you are top of the league. What are the chances for you go all the way to Allsvenskan? That is right, we have a really great team. There is quite a big chance at the moment but it is going to be a long way. What would you say have been most developing for yourself playing in sweden this season? It is probably the fact that I am here with the challenging journey how I got to be here. I played some very high-level matches and I also had a possibility to practise with teams from SSL, which was helping me in my own improvment. What did make you sign for Höllviken?What are your expectations about joining our club and the comming season? As I already said, playing in SSL was my dream since I started playing floorball. I moved to Sweden eventhough it was so hard (sleeping in a cave, finding a job after 4 months), but I had a goal to go higher and sign a contract like this.

Příspěvek sdílený Höllviken IBF (@hollvikenibf),

Jelikož ve Švédsku už sezonu ukončili, začal brzo trh s hráči a Eckhardt byl jedním z prvních, kdo získal nové angažmá. „Domluvili jsme se na dvouletém kontraktu,“ potvrdil webu iflorbal.cz.

V Hollvikenu by Eckhardt měl nahradit veterána a nejtěžšího muže SSL Calle Hanssona, který po sezoně ukončil kariéru. Jedničkou v brankovišti byl loni Erik Lennheimer. Česká stopa v Hollvikenu zůstane i přesto, že v týmu končí Martin Kisugite, kterého čeká přesun zpět do Švýcarska do Floorball Köniz.

Jan Eckhardt bude čtvrtým českým brankářem, který okusí švédskou SSL. Před ním chytali tuto ligu Tomáš Kafka v Balrogu, David Rytych v Helsingborgu a Jan Binder za Kalmarsund.

Žádné komentáře

Vyhledávání

Rubriky

Populární články

Přidejte se

Znáte i vy zajímavé florbalové příběhy, které by stálo za to, zapsat do kroniky? Napište mail a vyprávějte.

Nejčtenější články

Rubriky

© Copyright 2020. Florbal Magazín